10 besplatnih sajtova za učenje jezika

Znanje bar jednog stranog jezika danas je gotovo pitanje opstanka. Naravno, za učenje je potrebno i vreme i novac ali usvajanje novog jezika, razvijanje jezičkih veština i upoznavanje stranih kultura ne mora biti skupo.

Štaviše, neke od navedenih stvari mogu biti potpuno besplatne. Ne verujete? Pogledajte koliko se besplatnih a kvalitetnih sajtova za učenje stranih jezika može naći na internetu.

 

1. Duolingo.com

Duolingo

Duolingo koristi kombinaciju tradicionalnih metoda sa učenjem preko društvenih mreža. Kao i na drugim sličnim sajtovima, korisnici samostalno savladavaju lekcije kako bi razvili komunikacijske veštine.

Budući da nema direktnih predavanja lekcije prelazite tempom koji vama odgovara, a onima koji žele povratnu informaciju i procenu svog napretka na raspolaganju su profesori. Ako uživate u izazovima, zadajte sebi dnevni cilj i osvojite što više poena – srca.

 

2. Babbel

Babbel

Sajt Babbel.com posetiocima nudi mogućnost da besplatno uče nekoliko jezika od kojih su najpopularniji portugalski, engleski, nemački i ruski. Izuzetno je pregledan na pametnim uređajima a nastavne metode navode korisnike da odmah počnu da koriste strani jezik.

Preporučuje se svima kojima je jezik potreban za snalaženje u praktičnim situacijama.

 

3. Livemocha.com

Livemocha

Još jedan besplatan sajt za učenje stranih jezika koji koristi međusobnu interakciju i društvenu komunikaciju kao sredstvo učenja jezika. Ako se registrujete na Livemocha.com možete uzimati časove jezika, razgovarati s izvornim govornicima i informisati se na njihovom blogu.

Da li vam se dopada članak? Podelite ga sa prijateljima na Fejsbuku ili Tviteru jer im može biti od koristi.

Želite da se upišete ili saznate više o Academijinim jezičkim programima za odrasle polaznike? Kontaktirajte nas popunjavanjem formulara u nastavku, a potom pogledajte ostatak članka i naš izbor besplatnih sajtova za učenje engleskog:

SVI ČASOVI ODRŽAVAJU SE ONLINE. Vaši podaci

 

Podaci o jezičkom programu

 

4. BestEssay.Education

Bestessay

BestEssay.Education odličan je za srednjoškolce i studente na diplomskim i postdiplomskim studijama čiji maternji jezik nije engleski, kao i za sve koji treba da unaprede veštinu pisanja eseja na engleskom.

 

5. HiNative.com

HiNative

Zamislite ovo: spremate se na poslovni put i želite da impresionirate šefa. Ili, pripremate se za godišnji odmor u državi čiji jezik slabo govorite. Želite da ga usavršite ali učili biste samo od izvornih govornika. HiNative.com upravo to omogućava: pitajte izvorne govornike kako da pravilno izgovorite reč, da li ste se dobro izrazili ili ispravno preveli rečenicu.

HiNative možda nije pravi izbor za temeljno učenje jezika ali bez sumnje pomaže da usavršite postojeće jezičke veštine.

 

6. Byki.com

Byki

Ako ste ljubitelj usmerenog i fokusiranog učenja poput onog sa fleš karticama, dopašće vam se Byki.com. Korisnicima se nudi besplatna i premium opcija, a svima nama koji tražimo besplatan pristup časovima na raspolaganju su mnogobrojne lekcije. Ovo je odličan sajt za sve koji vole interakciju na mobilnim aparatima kao i uređajima sa ekranom osetljivim na dodir.

 

7. Busuu.com

Busuu

Busuu je obrazovni sajt koji funkcioniše po principu društvenih mreža: posetioci se registruju, izaberu jezik koji žele da nauče i zatim počinju s lekcijama. Korisnicima je omogućeno da kontaktiraju međusobno i sa izvornim govornicima što je još jedan bonus i način da se proveri koliko su naučili.

Preporučuje se svima koji vole društvene mreže.

 

8. BBC

BBC

Ako ste ikad poželeli da brzo razvijete komunikacijske veštine na stranom jeziku, BBC-jev jezički sajt je pravljen za vas. Strane su statičke i ne ažuriraju se više ali neka vas to ne obeshrabri. U ponudi BBC-ja je više od 30 stranih jezika.

 

9. LearnaLanguage.com

LearnaLanguage

Ovaj sajt korisnicima omogućava učenje jezika u nešto drugačijem interaktivnom okruženju koje je istovremeno zabavno i praktično. Možete odabrati jezik koji želite da naučite i odmah pristupate mnoštvu vizuelnih i video linkova.

 

10. Openculture.com

Open culture

Ukoliko vam je cilj učenje jezika i upoznavanje stranih kultura, Openculture.com vaš je savršen izbor. Ovaj sajt podjednako je posvećen nastavi jezika i upoznavanju kultura, što znači da njihovi korisnici uporedo uče jezike i upoznaju strane kulture i običaje.

Idealna je početna tačka za mlade osobe koji žele da nauče osnove nekog stranog jezika.

Da li vam se dopada članak? Podelite ga sa prijateljima na Fejsbuku ili Tviteru jer im može biti od koristi.

Izvor: Livehack.org

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *