18. May 2015.

O nama

Academia, osnovana 1997. godine, jedna je od najvećih i najstarijih privatnih jezičkih škola u Srbiji. O kvalitetu našeg rada svedoče brojne akreditacije i afilijacije.

DSC_1212

Profesorski tim Academije

 

  • Akreditovani smo od strane Univerziteta u Kembridžu za organizovanje pripremnih Cambridge ESOL ispita
  • Partner smo Britanskog Saveta u Addvantage® programu i njihov preporučeni centar za pohađanje pripremnih kurseva za sticanje Kembridž diploma. Svoje zadovoljstvo našom dugogodišnjom i kvalitetnom saradnjom Britanski Savet izrazio je u zvaničnom dopisu koji možete pročitati ovde.
  • Academia je predstavnik škola stranih jezika u Privrednoj komori Srbije, u okviru Sekcije centara stranih jezika srpske Privredne komore.
  • Predavači engleskog jezika su aktivni članovi udruženja ELTA, srpske Asocijacije profesora engleskog jezika.
  • Nastavni kadar u Academiji čine profesori, master profesori i doktorandi sa diplomama Filološkog fakulteta u Beogradu i brojnim specijalizacijama u inostranstvu.

Škola se nalazi u centru Pančeva u zgradi od oko 200m2 i raspolaže sa 6 moderno opremljenih učionica. Nastava se izvodi u klasičnim kabinetima i u medijateci sa interaktivnom tablom. Ovde možete pogledati kako izgledaju učionice u Academiji.

U svoje zadovoljne klijante ubrajamo nekoliko hiljada zadovoljnih polaznika kao i brojne kompanije i institucije poput Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, Nacionalne službe za zapošljavanje, Gradske uprave Pančevo, Rafinerije Pančevo, Dunav osiguranje, Societe Generale banke, ProCredit banke, Zdravstvenog centra Južni Banat, JKP Zelenilo i mnoge druge. Utiske nekih od Academijinih polaznika možete pogledati na ovom linku.

Od prošlog veka do današnjeg dana – strani jezici za sva vremena

magnolija

Magnolije u školskom dvorištu

Nastava se već gotovo dve decenije organizuje u posebno građenom aneksu zgrade koja ima mnoge istorijske i kulturne veze s književnošću i lingvistikom: naime, u njoj je živeo Miloš Crnjanski, velikan sprske književnosti koji je govorio čak 8 stranih jezika. Stari Pančevci pamte vreme kada se u Zmaj Jovinoj 11 nalazio samostan opatica reda Franje Asiškog koje su tu držale časove nemačkog jezika. Pogledajte galeriju slika školske zgrade i dvorišta ovde.

Danas su polaznicima Academije na raspolaganju 6 moderno opremljenih, klimatizovanih učionica i kabinet za multimedijalnu nastavu sa projektorom i interaktivnom „pametnom“ tablom.  Cela škola je WiFi zona, a pored udžbenika renomiranih izdavača Longman, Cambridge University Press, Hueber i Oxford University Press, materijale za nastavu preuzimamo sa svetskih portala za učenje stranih jezika.

!--