Besplatni YouTube kanali za učenje engleskog i nemačkog jezika

Share

YouTube je mesto gde besplatno možete usavršavati i vežbati bukvalno bilo koji strani jezik. U nastavku teksta donosimo vam listu top 6 Youtube kanala za učenje engleskog i nemačkog jezika.

Da je YouTube mnogo više od platforme za gledanje smešnih video klipova ste znali, a da li vam je poznato da je on raj za sve nas koji učimo strane jezike? Možda ste upisali kurs, kupili udžbenike ili uplatili online nastavu nekog stranog jezika, i to je super. Možda tražite način da samostalno i besplatno naučite ili usavršite svoje znanje engleskog, namačkog ili španskog jezika. U oba slučaja YouTube je mesto gde ćete pronaći mnoštvo sadržaja koji će obogatiti i ubrzati vaš napredak.

Prednosti video klipova i YouTube kanala su mnogostruke, a ovde navodimo tek najvažnije:

  1. Interesantni su i zabavni, bar oni koje ćemo vam mi preporučiti u nastavku teksta
  2. Kratki su, ali sadržajni
  3. Jezik koji se koristi u njima je životan, realan, za razliku od usiljene knjiške verzije koju najčešće nalazimo u udžbenicima
  4. Uglavnom imaju titlove pa je razumevanje olakšano
  5. Možete ih zastaviti, pauzirati i što je možda najiinteresantnije – ukoliko je tempo govora previše brz za razumevanje teksta – možete ga usporiti. Evo kako: u desnom donjem uglu video klipa nalazi se nekoliko ikonica; odaberite točak, simbol za opciju podešavanja. Kad kliknete na točak, otvoriće se podmeni u kom potražite stavku Playback speed. Dovoljno je da ga usporite za četvrtinu, odnosno postavite na 0.75.

 

Academijin izbor top YouTube kanala za učenje engleskog i nemačkog jezika

Learn English Online with Celebrities

Kako vam se sviđa ideja da vas Lady Gaga uči engleski? Okkk, ponekad je zameni Taylor Swift, Rihanna ili David Beckham.  Kliknite na link Learn English Online i učite engleski sa slavnima. Kanal raspolaže sa više od hiljadu video klipova koji se bave vokabularom, gramatikom i vežbanjima. Gledajte, učite i uživajte!

Easy German

Tvorci popularnog kanala Easy German za učenje i usavršavanje nemačkog jezika su Januš i Kari iz Berlina. Svake nedelje objavljuju po dva  nova videa, sredom za početne nivoe  (A2 – B1), a produkcija nedeljom namenjena je govornicima nemačkog jezika na višim nivoima (B1 – C1).

Learn English with Papa Teach Me

Papa Teach Me svaku temu obrađuje na tako svež i zabavan način da nije čudo što ima gotovo milion pratilaca. Iza vrcavih ali i vrlo sadržajnih video klipova stoji Alastair Williams, nastavnik engleskog jezika iz Londona sa višegodišnjim iskustvom i neiscrpnim talentom.

Rachel’s English

Jutjuberka Rachel je specijalista za američki izgovor, a da ume da prenese znanje svedoče njenih 2 miliona pratilaca. Rachel objavljuje po jedan video nedeljno.

Bookboxinc

Fantastični Bookboxinc je kanal specijalizovan za produkciju videa za učenje stranih jezika. Veliki deo produkcije je na nemačkom jeziku, a pošto je namenjen deci, tekst se izgovara polako i precizno. Dodatno je od pomoći titl na nemačkom tako da se istovremeno prati tekst koji slušate.

A. J. Hoge

Sa svojih milion pratilaca na YouTube kanalu, A. J. Hoge se smatra #1 English teacher in the world. Podučavao je i radio sa svetski poznatim liderima i govornicima i tako se proslavio.

O Academiji

Academia, osnovana 1997. godine, jedna je od najvećih i najstarijih privatnih jezičkih škola u Srbiji. O kvalitetu našeg rada svedoče brojne akreditacije i afilijacije.

  • Academia je sertifikovan Kembridž pripremni centar, licenca broj RSPC000084.
  • Academia ima rejting Tier 1 Britanskog saveta u Addvantage® programu (ranije zlatni partner), njihov smo preporučeni centar za pohađanje pripremnih kurseva za sticanje Kembridž diploma. Svoje zadovoljstvo našom dugogodišnjom i kvalitetnom saradnjom Britanski Savet izrazio je u zvaničnom dopisu.
  • Academia je Aptis testing centar.
  • U Privrednoj komori Srbije Academia je regionalni predstavnik škola stranih jezika u okviru Sekcije centara stranih jezika srpske Privredne komore.
  • Nastavni kadar u Academiji čine profesori, master profesori i doktorandi sa diplomama Filološkog fakulteta u Beogradu i brojnim specijalizacijama u inostranstvu.

Imaš pitanje? Mi imamo odgovor!

 

Share
!--