Besplatni YouTube kanali za učenje engleskog i nemačkog jezika

Share

YouTube je mesto gde besplatno možete usavršavati i vežbati bukvalno bilo koji strani jezik. U nastavku teksta donosimo vam listu top 6 Youtube kanala za učenje engleskog i nemačkog jezika.

Da je YouTube mnogo više od platforme za gledanje smešnih video klipova ste znali, a da li vam je poznato da je on raj za sve nas koji učimo strane jezike? Možda ste upisali kurs, kupili udžbenike ili uplatili online nastavu nekog stranog jezika, i to je super. Možda tražite način da samostalno i besplatno naučite ili usavršite svoje znanje engleskog, namačkog ili španskog jezika. U oba slučaja YouTube je mesto gde ćete pronaći mnoštvo sadržaja koji će obogatiti i ubrzati vaš napredak.

Prednosti video klipova i YouTube kanala su mnogostruke, a ovde navodimo tek najvažnije:

  1. Interesantni su i zabavni, bar oni koje ćemo vam mi preporučiti u nastavku teksta
  2. Kratki su, ali sadržajni
  3. Jezik koji se koristi u njima je životan, realan, za razliku od usiljene knjiške verzije koju najčešće nalazimo u udžbenicima
  4. Uglavnom imaju titlove pa je razumevanje olakšano
  5. Možete ih zastaviti, pauzirati i što je možda najiinteresantnije – ukoliko je tempo govora previše brz za razumevanje teksta – možete ga usporiti. Evo kako: u desnom donjem uglu video klipa nalazi se nekoliko ikonica; odaberite točak, simbol za opciju podešavanja. Kad kliknete na točak, otvoriće se podmeni u kom potražite stavku Playback speed. Dovoljno je da ga usporite za četvrtinu, odnosno 25%.

Academijin izbor top YouTube kanala za učenje engleskog i nemačkog jezika

Learn English with Papa Teach Me

Screen Shot 2019-07-18 at 20.27.14

Papa Teach Me svaku temu obrađuje na tako svež i zabavan način da nije čudo što ima gotovo milion pratilaca. Iza vrcavih ali i vrlo sadržajnih video klipova stoji Alastair Williams, nastavnik engleskog jezika iz Londona sa višegodišnjim iskustvom i neiscrpnim talentom.

Easy German

Screen Shot 2019-07-18 at 20.52.10

Tvorci popularnog kanala Easy German za učenje i usavršavanje nemačkog jezika su Januš i Kari iz Berlina. Svake nedelje objavljuju po dva  nova videa, sredom za početne nivoe  (A2 – B1), a produkcija nedeljom namenjena je govornicima nemačkog jezika na višim nivoima (B1 – C1).

A. J. Hoge

Screen Shot 2019-07-18 at 20.58.02

Sa svojih milion pratilaca na YouTube kanalu, A. J. Hoge se smatra #1 English teacher in the world. Podučavao je i radio sa svetski poznatim liderima i govornicima i tako se proslavio.

Bookboxinc

Screen Shot 2019-07-18 at 21.09.51

Fantastični Bookboxinc je kanal specijalizovan za produkciju videa za učenje stranih jezika. Veliki deo produkcije je na nemačkom jeziku, a pošto je namenjen deci, tekst se izgovara polako i precizno. Dodatno je od pomoći titl na nemačkom tako da se istovremeno prati tekst koji slušate.

Rachel’s English

Screen Shot 2019-07-18 at 21.28.44

Jutjuberka Rachel je specijalista za američki izgovor, a da ume da prenese znanje svedoče njenih 2 miliona pratilaca. Rachel objavljuje po jedan video nedeljno.

Learn English Online

Screen Shot 2019-07-18 at 21.32.16

Za kraj smo ostavili poslasticu – Learn English Online i učite engleski sa slavnima. Kanal raspolaže sa više od hiljadu video klipova koji se bave vokabularom, gramatikom i vežbanjima. Gledajte, učite i uživajte!

Share