Kurs engleskog jezika u Londonu sa pratnjom

Early Bird popust od £100 - za uplate do 1.4.

Kurs engleskog jezika u jednoj od najstarijih jezičkih škola u Engleskoj i nezaboravno jezičko putovanje u London. Organizovani polazak uz pratnju iskusnog profesora engleskog, nekadašnjeg žitelja Londona. Pun program aktivnosti i ekskurzija, sve uključeno u cenu. 

U nastavku ćete saznati sve o programu. Čitajte redom ili kliknite na linkove dole i pređite odmah na deo koji vas interesuje.

Sadržaj posta:

Koliko traje program i kome je namenjen?

Program traje 14 dana, od nedelje 4. avgusta do nedelje, 18. avgusta i namenjen je svima – početnicima ili naprednim govornicima engleskog jezika – starijim od 16 godina.

Koliko ću naučiti i napredovati?

Program na licu mesta primenjuje dokazano najefikasniji metod da (konačno) tečno komunicirate na engleskom, a to je kombinacija nastave u internacionalnim razredima i boravak u zemlji u kojoj se taj jezik govori. Ukupno ćete imati 40 časova jezika, što je jednako školskom fondu jednog polugodišta u Srbiji. Na kraju kursa dobijate sertifikat koledža.

Da li ću uspeti da obiđem znamenitosti Londona?

U sklopu boravka u Londonu, zajedno sa pratiocem grupe prof. Jasminom Sarić, imaćete prilike da obiđete znamenitosti Londona, kao i dve ekskurzije subotom – sve uključeno u cenu. Pogledaj OVDE program obilazaka i izleta.

Gde ću odsesti?

Za polaznike škole u centralnom Londonu predviđen je smeštaj u samoj zgradi škole, a za polaznike škole u Hajgejtu u izvanrednoj studentskoj rezidenciji Chester House.

Obe rezidencije namenjene su studentima iz celog sveta, što je još jedna prilika za komuniciranje na engleskom.

Vaš pratilac u Londonu, prof. Jasmina Sarić

Tokom nedavne posete Londonu Jasmina Sarić imala je srdačan radni sastanak sa Endijem Gaskinsom, direktorom škole St Giles u Hajgejtu.

Academia Languages & Communication partner je St Giles koledža još od 1997. godine. To znači da su naše usluge i podrška polaznicima pri odabiru škole, kursa ili smeštaja, asistencija u u procesu pribavljanja britanske vize i sve konsultacije potpuno besplatne.

Jasmina Sarić, osnivač Academije i vaša pratnja tokom programa u Londonu, sertifikovan je studentski savetnik i agent za Ujedinjeno Kraljevstvo registrovan od strane British Council-a, Licenca broj 21244, kao i registrovani agent škola i koledža koje zastupa.

To konkretno znači da smo lično obišli škole i do detalja upoznati s programima i uslugama. 

Naše polaznike pratimo tokom procesa upisa, apliciranja za britansku vizu, kao i tokom celog boravka na odabranom programu.

Kada sarađuju s nama, naši klijenti direktno sarađuju sa odabranim školama i koledžima.

Jasmina Saric Tom Borrie

Prilikom nedavne posete Londonu Jasmina Sarić obavila je srdačan radni sastanak sa Tomom Borijem, direktorom škole St Giles u centralnom Londonu.

Tokom posete potvrđeni su odlični partnerski odnosi dveju institucija i dogovorene posebne pogodnosti za polaznike programa koje šalje Academia. 

Opis programa

Prepodneva radnim danima posvećena su organizovanom razgledanju londonskih znamenitosti, a poslepodneva nastavi u koledžu St Giles International. Pogledaj OVDE kompletan program obilazaka i izleta.

Subotom su predviđene ekskurzije u Oksford i Grenič, a nedelja je slobodan dan za odmor, učenje ili šoping.

Polaznici pre dolaska u London polažu ulazni online test i na osnovu rezultata upućuju se u grupe na svom nivou. Nastavni metod je komunikativan, a napredak pospešuje činjenica da su svi polaznici iz različitih zemalja. Udžbenici i sav nastavni materijal su uključeni u cenu programa.

O školi

U Londonu postoji mnogo škola jezika, ali malo njih se može pohvaliti uspehom, kvalitetom i tradicijom kao St Giles International.

U pitanju je porodični biznis sa tradicijom dužom od 60 godina, koji je od jedne škole u centru Londona narastao na grupaciju od 6 velikih centara u Velikoj Britaniji – dva u Londonu, zatim u Kembridžu, Brajtonu i Istbornu, kao i školu u Vankuveru.

U našem programu polaznici se mogu opredeliti za nastavu u St Giles Central London ili St Giles London Highgate.

St Giles London Highgate

Ovo je verovatno najpopularniji koledž među našim polaznicima, što je logično jer kombinuje “best of both worlds”. U Londonu ste, a uživate u idiličnom zelenilu i miru.

Idealna škola za sve koji žele da kombinuju učenje engleskog u zelenoj, mirnoj i bogatoj rezidencijalnoj četvrti Londona a da im čari metropole budu na svega 20 minuta metroom.

St Giles koledž u Hajgejtu je srednje veličine što omogućava bolju povezanost polaznika i osoblja i garantuje lični pristup i posvećenost potrebama svakog polaznika.

Škola je smeštena u prelepoj vili tradicionalne britanske arhitekture, a poseduje veliku baštu koja se terasasto spušta od zadnjeg ulaza i gde polaznici rado borave i druže se pre i posle časova. 

Ovaj koledž mogu da pohađaju polaznici već od 14 godina starosti, i za njih se pravi poseban program nastave i organizovanog razgledanja znamenitosti Londona. Tinejdžeri od 14 do 16 godina smešteni su u britanskim porodicama koje brinu o njima.

Pored opšteg i poslovnog engleskog jezika, koledž sa velikim uspehom već decenijama organizuje kurseve za nastavnike engleskog jezika – Cambridge CELTA (full-time) i TEC, Teachers of English Course.

St Giles London Central

Smeštena u veličanstvenoj zgradi na par minuta hoda od Britanskog muzeja, St Giles Central London je velika, dinamična škola sa čak 56 modernih učionica. Sve su opremljene interaktivnim tablama, a posle nastave na raspolaganju su vam kafić i roof garden sa fenomenalnim pogledom na London.

U školi u svakom trenutku boravi 700 polaznika iz celog sveta, što je fantastična prilika za upoznavanje i druženje; donja uzrasna granica za upis je 16 godina, gornja ne postoji, a prosečna starost je oko 27-30 godina.

SMEŠTAJ U SAMOJ ŠKOLI. Ogromna prednost ovog centra je što polaznicima nudi mogućnost smeštaja u samoj zgradi.

O smeštaju

ZA POLAZNIKE ŠKOLE U HAJGEJTU

Studentska rezidencija Chester House nalazi se u severnom Londonu, udaljena 10-ak minuta vožnje autobusom od škole u Hajgejtu. Namenjena je mladima od 16 do 25 godina. Za polaznike su obezbeđene jednokrevetne sobe na bazi polupansiona – doručka i večere svakog dana, i punog pansiona vikendom. Ukoliko kasnite na večeru, ona će vas čekati u frižideru za kasnije.

I pored toga što je smeštaj vrlo basic, ovo je omiljena rezidencija naših polaznika, jednostavno zato što je hrana odlična, i zato što ima mnogo zajedničkih prostorija sa različitim sadržajima (teretana, stoni tenis, joga, TV sala, ogromno dvorište, klavir itd) gde se mladi druže i zabavljaju.

ZA POLAZNIKE ŠKOLE U CENTRALNOM LONDONU

Smeštaj je obezbeđen u samoj školskoj zgradi, u srcu Londona. Na doručak i časove samo se spustite liftom, dok su najpopularnije znamenitosti walking distance. Ovakvom pogodnošću ne može se pohvaliti nijedna jezička škola u centru Londona.

Sobe su dvokrevetne, delite ih sa još jednim polaznikom/polaznicom koledža, doručak u školskom kafeu od ponedeljka do petka je uključen u cenu. Kupatila su spratna,  4 osobe dele 1 kupatilo. Ukoliko želite, možete doplatiti za deljenu sobu sa kupatilom – doplata je 36 funti nedeljno. Moguć je i boravak u jednokrevetnoj sobi uz doplatu, sa deljenim kupatilom, ili u sobi sa kupatilom. 

Cene

Prijava na program se vrši uplatom depozita u visini od £285 i potpisivanjem ugovora sa školom St Giles.

Program u Londonu Hajgejt

U cenu je uključeno:

 • Registracija od £80, naknada za pronalaženje smeštaja od £50
 • Grupni kurs engleskog jezika sa fondom od 20 časova nedeljno – ukupno 40 časova nedeljno u internacionalnim razredima
 • Udžbenik i svi nastavni materijali
 • Sertifikat po završenom kursu
 • Smeštaj u studentskoj rezidenciji u jednokrevetnim sobama sa kupatilom
 • Doručak i večera svakog dana, vikendom i lagani ručak
 • Razgledanje znamenitosti Londona sa svim uključenim ulaznicama u pratnji vodiča grupe
 • Dve ekskurzije subotom
 • Grupni aerodromski transferi ukoliko se karta kupi preko turističke agencije koju angažuje Academia
 • Proces apliciranja i zakazivanja termina za vizu
 • Pratnju profesora od aerodroma Nikola Tesla do povratka u zemlju

U cenu nije uključeno:

 •  Povratna avionska karta koja se kupuje preko turističke agencije koju angažuje Academia. Cena karte zavisi od datuma prijavljivanja, i ranija prijava donosi značajnu uštedu
 • Britanska viza (€135-140)
 • Putno osiguranje
 • Svi ostali nepomenuti troškovi

NAPOMENA:

Polaznici mogu sami da kupe avio kartu, ali u tom slučaju moraju sami da organizuju aerodromske transfere.

Takođe se mogu opredeliti da pohađaju nastavu u prepodnevnim satima bez doplate, ali tada nemaju uključene obilaske znamenitosti Londona od ponedeljka do petka. Subotnje ekskurzije ostaju deo njihovog programa. 

Program u Centralnom Londonu

U cenu je uključeno:

 • Registracija od £80, naknada za pronalaženje smeštaja od £50
 • Grupni kurs engleskog jezika sa fondom od 20 časova nedeljno – ukupno 40 časova nedeljno u internacionalnim razredima u popodnevnim satima
 • Udžbenik i svi nastavni materijali
 • Sertifikat po završenom kursu
 • Smeštaj u studentskoj rezidenciji u samoj zgradi škole u dvokrevetnim sobama sa spratnim kupatilima
 • Doručak u školskoj kafeteriji od ponedeljka do petka
 • Razgledanje znamenitosti Londona sa svim uključenim ulaznicama u pratnji vodiča grupe
 • Dve ekskurzije subotom
 • Grupni aerodromski transferi ukoliko se karta kupi preko turističke agencije koju angažuje Academia
 • Proces apliciranja i zakazivanja termina za vizu
 • Pratnju profesora od aerodroma Nikola Tesla do povratka u zemlju

U cenu nije uključeno:

 •  Povratna avionska karta koja se kupuje preko turističke agencije koju angažuje Academia. Cena karte zavisi od datuma prijavljivanja, i ranija prijava donosi značajnu uštedu
 • Britanska viza (€135-140)
 • Putno osiguranje
 • Doplata za jednokrevetnu sobu sa deljenim kupatilom £166
 • Doplata za dvokrevetnu sobu sa kupatilom £72
 • Doplata za jednokrevetnu sobu sa kupatilom £244
 • Svi ostali nepomenuti troškovi

NAPOMENA:

Polaznici mogu sami da kupe avio kartu, ali u tom slučaju moraju sami da organizuju aerodromske transfere.

Takođe se mogu opredeliti da pohađaju nastavu u prepodnevnim satima bez doplate, ali tada nemaju uključene obilaske znamenitosti Londona od ponedeljka do petka. Subotnje ekskurzije ostaju deo njihovog programa. 

Hoćeš da se prijaviš na program, ili imaš pitanje za nas? Popuni formular dole i javićemo ti se u roku od 24h.