Menadžeri, ne blamirajte se: top jezici za poslovni uspeh u Evropi

Prošlo je vreme kad je biznismenima bilo dozvoljeno da vode prevodioce sa sobom; nepoznavanje bar jednog stranog jezika, najčešće engleskog ili nemačkog, isto je što i biti nepismen. Dakle, sramota je.

Više od 50% Evropljana govori bar jedan strani jezik. U Luksemburgu čak 72% stanovništva govori 3 ili više jezika. Evropa je multilingvalna i ako želite da uspete u biznisu, jednostavno morate znati strane jezike.

Na koji način činjenica da govorite strane jezike učvršćuje vaš poslovni integritet i reputaciju?

  1. Pričate jezik svojih poslovnih partnera, što vas instantno povezuje. Govor, razumevanje jedna je od najjačih spona među ljudima.
  2. Ljudi vam više veruju ako im se obraćate na njihovom jeziku
  3. Sa znanjem stranog jezika sigurno ste naučili mnogo i o kulturi i običajima te zemlje, pa nema opasnosti od pravljenja gafova
  4. U stanju ste da prilagodite svoje proizvode i usluge stranim tržištima
  5. S lakoćom dolazite do poslovnih informacija

 

U zemljama kao što su Irska i Velika Britanija situacija potpuno drugačija; naime u Irskoj čak 73% stanovništva ne govori nijedan strani jezik, dok je u Velikoj Britaniji procenat nešto manji – 61%.

PRIPREMITE SE ZA SVOJ EVROPSKI USPEH

Sve ove jezike i još dodatnih 8 možete učiti u Academiji. Naših 20 godina iskustva vaša su garancija kvaliteta. Grupne ili individualne kurseve možete pratiti u našim školama u Beogradu i Pančevu ili online, u udobnosti svoje kuće ili kancelarije.

Pišite nam da pronađemo pravi kurs za vas:

SVI ČASOVI ODRŽAVAJU SE ONLINE. Vaši podaci

 

Podaci o jezičkom programu

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *