Jovana Ilin: fotograf, elektrotehnički inženjer i uzgajivačica egzotičnih biljaka

Share

Uz svoj lepi osmeh, Jovana kaže: “Academia mi je u tom periodu života bila bukvalno omiljeno mesto na svetu, nešto kao Hariju Poteru Hogvorts.”

Svaki Academijin polaznik ostavlja trag u našoj školi, u učionicama i sećanjima svojih predavača i drugara iz razreda. Čak i kad završe školovanje, dobiju diplome i život ih odvede dalje, mi u Academiji ih pratimo i mislimo na njih, i radujemo se njihovim uspesima.

Jovana je došla da uči i usavršava engleski jezik u Academiju kad joj je bilo 12 godina, a s nama je ostala sledećih 10 godina.

“Kada je Jovana rešila da polaže Cambridge Advanced (CAE) ispit u British Council-u, znala sam da će dobiti najvišu ocenu. Tako je i bilo – straight A,” s neskrivenim ponosom o Jovani priča profesorka Boba.

Njena profesorka Boba Gligorić seća je se iz tog doba kao tihe devojčice krupnih očiju i tamne lepote, da bi njeni mnogobrojni talenti ubrzo postali očigledni svima: drugarima iz razreda i celom nastavničkom osoblju Academije.

“Jovana je pre svega bila lafica i drug, i kad tome još dodate zdrav smisao za humor jasno vam je kako nas je sve osvojila. Na časovima je odmah pokazala svoju orijentisanost ka detaljima i radoznalost pa nas nije mnogo iznenadila odlukom da upiše ETF.”

“Jovana se naročito isticala na debatama na engleskom koje smo redovno organizovali,” nastavlja profesorka Gligorić, doktorand metodike nastave engleskog jezika. “Kada je rešila da polaže Cambridge Advanced (CAE) ispit u British Council-u, znala sam da će dobiti najvišu ocenu. Tako je i bilo – straight A,” s osmehom i neskrivenim ponosom o Jovani priča njena profesorka Boba.

A za to vreme svi mi u Academiji sa zanimanjem smo pratili Jovanine mnogobrojne talente i interesovanja: njene fotografije i potpuno različit prikaz igre svetlosti i senki, njena ljubav prema plesu, konjima i boravku u prirodi, a naročito Green Ilin porodičnu proizvodnju rabarbare, špargli, kaboča, hokaido i drugih egzotičnih bundeva na imanju u Sefkerinu.

Pitali smo Jovanu kakve utiske nosi iz Academije. Uz svoj lepi osmeh, Jovana kaže: “Academia mi je u tom periodu života bila bukvalno omiljeno mesto na svetu, nešto kao Hari Poteru Hogvorts. Učili smo kroz druženje i ne samo jezik, nego svašta nešto iz životnih domena, a baš to najviše i pamtim… Znate šta, zanimljivo je da pamtim na engleskom, jer smo tako učili i raspravljali o kulturi, umetnosti, o toleranciji i međuljudskim odnosima.”

A šta Jovana kaže za svoju tičerku Bobu? “Teacher Boba? Uvek tako cultured and sophisticated, Boba mi je uvek bila veliki uzor.”

Uživajte s nama u fotkama naše Green Ilin Jovane.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Share
!--