Kurs engleskog jezika u Kembridžu

Cambridge Academia

St Giles Colleges

U Velikoj Britaniji postoji mnogo škola jezika, ali malo njih se može pohvaliti uspehom, kvalitetom i tradicijom kao St Giles International.

U pitanju je porodični biznis sa tradicijom dužom od 60 godina, koji je od jedne škole u centru Londona tokom vremena narastao na grupaciju od 6 velikih centara u Velikoj Britaniji – dva u Londonu, zatim u Kembridžu, Brajtonu i Istbornu, kao i školu u Vankuveru.

Ovde vam predstavljamo St Giles u Kembridžu, univerzitetskom gradiću svetske slave. U njemu se nalazi Cambridge University, jedan od 5 najboljih univerziteta na svetu.

St Giles Cambridge je omiljen među našim polaznicima koji žele da se usavršavaju u gradu koji je sinonim za učenost, inovacije i znanje, ali isto tako i živ i dinamičan grad pun mladih ljudi. Naime, ove godine je čak 21.000 studenata pohađalo neki od akademskih programa u Kembridžu, što znači da je svaki 5. stanovnik Kembridža student.

Jasmina Saric Cambridge
Academia Languages & Communication u poseti koledžu St Giles u Kembridžu

O školi

Prilika da se engleski uči ili usavrši u jednom od najčuvenijih i najstarijih univerzitetskih gradova na svetu.

St Giles koledž je mlada i moderna škola po opremljenosti i nastavnom pristupu. Smeštena je u vili klasične arhitekture, zadrzavajući arhitektonski šarm epohe.

U pitanju je škola srednje veličine sa maksimalno stotinak polaznika što garantuje bolju povezanost, srdačniju atmosferu i posvećenost osoblja svakom polazniku.

Škola je izuzetno moderno opremljena: sve učionice imaju interaktivne table, a polaznicima su na raspolaganju tableti i naravno besplatan wi-fi.

U skladu sa prijatnim i bezbednim okruženjem kao i lokacijom, ovo je škola licencirana za podučavanje polaznika već od 14 godina tokom cele školske godine. Prosečna starost polaznika je međutim 24 godine.

Saradnja Academije i St Giles koledža

Academia Languages & Communication partner je St Giles koledža još od 1997. Godine.

Tokom nedavne posete Londonu Jasmina Sarić, osnivač Academije, imala je srdačan radni sastanak sa Stivenom Parsonsom, direktorom škole u Kembridžu.

Tom prilikom potvrđeni su odlični partnerski odnosi dveju institucija i dogovorene posebne pogodnosti za polaznike programa koje šalje Academia. 

Poseban pomak u saradnji dogovoren je u oblasti specijalizovanih programa za porodice gde jedan ili oba roditelja pohađaju nastavu u St Giles skoli, a deca (5 do 15 godina) u renomiranoj St Mary’s School Cambridge. Na taj način svi članovi porodice uživaju u internacionalnom okruženju svojih vršnjaka.

Academia je sertifikovan studentski savetnik i agent za Ujedinjeno Kraljevstvo registrovan od strane British Council-a, Licenca broj 21244, kao i registrovani agent škola i koledža koje zastupa. To konkretno znači da smo lično obišli škole i do detalja upoznati s programima i uslugama. Školarine i cene ostalih usluga ne uvećavamo, transparentne su i ne postoje skriveni troškovi. Kada sarađuju s nama, naši klijenti direktno sarađuju sa odabranim školama i koledžim

Stephen Parsons, direktor St Giles koledža u Kembridžu, u srdačnom razgovoru sa Jasminom Sarić, Academia Languages & Communication

Kursevi engleskog jezika

Opšti engleski u grupi u prepodnevnim ili poslepodnevnim satima, standardno 20 časova nedeljno, tj. 4 časa od po 50 minuta dnevno. Prepodnevna smena počinje u 9h i završava se u 13h, a poslepodnevni časovi su od 13.45h do 17.40h. Nema razlike u sadržaju i izvođenju nastave u obe smene, ali je posleppodnevna jeftinija.

Pripreme za polaganje Cambridge ili IELTS ispita sa fondom od 28 časova nedeljno, odnosno 6 časova dnevno. Nastava počinje u 9h i završava se u 15.40h.

Opšti engleski u grupi za juniore starosti 14-15 godina; ponekad u ovim grupama budu i tinejdžeri od 16 i 17 godina. Nedeljno imaju 28 časova, odnosno 6 časova dnevno osim petkom kada imaju 4 i slobodno poslepodne.  U cenu ovog kursa ulaze i 3 poslepodnevne aktivnosti nedeljno, kao što su organizovane ture u Kembridžu ili bavljenje sportom. Ovo je idealna opcija za samostalne i zrele tinejdžere. Smeštaj za polaznike starosti 14 i 15 godina mora biti u porodicama.

Smeštaj

Pored smeštaja u pažljivo odabranim porodicama (koji je obavezan za polaznike starosti 14 i 15 godina), polaznicima su na raspolaganju studio apartmani i hoteli.

Smeštaj u porodicima može biti u jednokrevetnoj sobi sa doručkom (večera uz doplatu), ili u dvokrevetnoj sobi ukoliko 2 osobe putuju zajedno. Ovo je vrlo popularan vid boravka u Kembridžu jer pruža jedinstveni uvid u način života, običaje i kulturu meštana, a istovremeno je prilika da se usavrši govorni engleski.

Studio apartman se nalazi na 25-30 min hoda od škole i sastoji se iz sobe, potpuno opremljene kuhinje i dvorišta.

Sve opcije smeštaja su rezervisane od nedelje uoči početka kursa do nedelje posle završenog kursa.

Cenovnik

ŽELIŠ DA SE PRIJAVIŠ ZA KURS ENGLESKOG U LONDONU?

IMAŠ PITANJE ZA NAS?

POPUNI FORMULAR I OČEKUJ NAŠ ODGOVOR.