Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 – navijajte za svoj tim na njihovom jeziku

Share

Hej, svetsko prvenstvo u fudbalu je u toku, da li znate kako da navijate?

Znamooooo, ništa nije tako važno kao svetsko prvenstvo u fudbalu, i baš zato Academia vam donosi najpopularnije navijačke pesme i slogane na izvornim jezicima!

Najbolje navijačke pesme na drugim jezicima

Posle pobede orlova nad Kostarikom na Svetskom prvenstvu Srbiju trese fudbalska groznica. Sigurni smo da mnogi od vas prate mnoge, ako ne i sve utakmice na prvenstvu, pa da uživanje bude veće, donosimo vam najpopularnije navijačke pesme Mundijala. Gledajte i navijajte iz sveg glasa!

Francuska

Sigurno vam nije promaklo “Allez les bleus” – “Napred plavi”  francuskih navijača. Naravno, plava je boja njihovih dresova.

FRANCUSKI I JOŠ 18 DRUGIH JEZIKA MOŽETE UČITI U ACADEMIJI. PREDUPIS JE U TOKU: MESEČNA RATA SVEGA 3.145 din, A ZA DRUGI UPISANI JEZIK SAMO 2.220 din. PRIJAVE DO 30. JUNA. NASTAVA U CENTRU BEOGRADA I CENTRU PANČEVA.

Brazil

Brazilci pevaju i navijaju uz tapšanje: “Eu sou brasileiro, com muito orgulho, com muito amor.” U prevodu: “Ja sam Brazilac, sa puno ponosa, sa puno ljubavi.” Evo kako to zvuči:

Urugvaj

Urugvajska melodija je ritmična i veliča neboplavu boju svog tima i nacionalne zastave:“Soy celeste, soy celeste. Celeste soy yo”, što znači “Ja sam plav kao nebo, plav kao nebo. Neboplav sam ja.”

 

Južna Koreja

Nismo sigurni koliki favorit je tim Južne Koreje, ali zašto ih ne bi podržali? Njihov navijački poklič je “Tae ha minguk” ili “Pilsung Korea” što znači “Pobeda Koreja.”

Španija

od Španaca se mogu čuti nekoliko navijačkih slogana – “Vamos Espana” –“Napred Španija!” “Que viva Espana” – “Živela Španija!”, “Yo soy Espanol” – “Ja sam Španac!” Možda nismo Španci, ali možemo da navijamo s njima.

 

Argentina

Argentinci navijaju epski – njihov slogan je poduži:  “Vamos vamos Argentina, Esta barra quilonbera, No te deja, no te deja de alentar!”  ili u prevodu: “Napred Argentina, napred u pobedu.  Mangupi navijači nikad ne prestaju, nikad ne prestaju da vas bodre.” Evo snimka u kom Maradona navija:

Japan

Da li zbog nedostatka prigodnih izraza u japanskom ili zbog neodoljive melodičnosti španskog jezika, Japanci su ukrali “vamos” od Španaca pa svoj tim bodre pokličem “Vamos Nippon” – “Napred Japan!”

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko želite da naučite ruski, španski ili bilo koji drugi jezik – javite nam se! Pozovite nas ili pošaljite poruku (WhatsApp, Viber) 063 8305 344 ili pošaljite mejl na info@academia.rs. Biće nam drago da odgovorimo na vaša pitanja u vezi sa učenjem jezika.

Academia je jedna od najstarijih i najvećih privatnih škola jezika u Srbiji. Organizujemo kurseve čak 19 stranih jezika u mini ili standardnim grupama, individualno, u školi ili putem skajpa. Naši jezički centri nalaze se u centru Beograda i Pančeva.

Kontakt formular

  • Želite da se upišete ili saznate više o Academijinim jezičkim programima za odrasle polaznike? Kontaktirajte nas popunjavanjem formulara u nastavku:
 

Vaši podaci

 

Podaci o kursu

 

Share
!--