Svetsko prvenstvo u fudbalu – navijaj za svoj tim na njihovom jeziku

 

Hej, svetsko prvenstvo u fudbalu je u toku, da li znaš kako da navijaš?

Znamooooo, ništa nije tako važno kao svetsko prvenstvo u fudbalu, i baš zato Academia ti donosi najpopularnije navijačke pesme i slogane na izvornim jezicima!

Najbolje navijačke pesme na drugim jezicima

Srbiju a i ceo svet trese fudbalska groznica. Sigurni smo da pratiš mnoge, ako ne i sve utakmice na prvenstvu, pa da uživanje bude veće, donosimo ti najpopularnije navijačke pesme prvenstva. Gledaj i navijaj iz sveg glasa!

Francuska

Sigurno ti nije promakla “Allez les bleus” – “Napred plavi”  francuskih navijača. Naravno, plava je boja njihovih dresova.

Brazil

Brazilci pevaju i navijaju uz tapšanje: “Eu sou brasileiro, com muito orgulho, com muito amor.” U prevodu: “Ja sam Brazilac, sa puno ponosa, sa puno ljubavi.” Evo kako to zvuči:

 

Urugvaj

Urugvajska melodija je ritmična i veliča neboplavu boju svog tima i nacionalne zastave:“Soy celeste, soy celeste. Celeste soy yo”, što znači “Ja sam plav kao nebo, plav kao nebo. Neboplav sam ja.”

 

Južna Koreja

Nismo sigurni koliki favorit je tim Južne Koreje, ali zašto ih ne bi podržali? Njihov navijački poklič je “Tae ha minguk” ili “Pilsung Korea” što znači “Pobeda Koreja.”

 

Španija

od Španaca se mogu čuti nekoliko navijačkih slogana – “Vamos Espana” –“Napred Španija!” “Que viva Espana” – “Živela Španija!”, “Yo soy Espanol” – “Ja sam Španac!” Možda nismo Španci, ali možemo da navijamo s njima.

 

Argentina

Argentinci navijaju epski – njihov slogan je poduži:  “Vamos vamos Argentina, Esta barra quilonbera, No te deja, no te deja de alentar!”  ili u prevodu: “Napred Argentina, napred u pobedu.  Mangupi navijači nikad ne prestaju, nikad ne prestaju da vas bodre.” Evo snimka u kom Maradona navija:

https://youtu.be/sih3uPcoqQw

Japan

Da li zbog nedostatka prigodnih izraza u japanskom ili zbog neodoljive melodičnosti španskog jezika, Japanci su ukrali “vamos” od Španaca pa svoj tim bodre pokličem “Vamos Nippon” – “Napred Japan!”

https://youtube.com/shorts/uY3dJH95dv8?feature=share

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko želiš da naučiš ruski, španski ili bilo koji drugi jezik – javi nam se! Pozovi nas ili pošalji poruku (WhatsApp, Viber) 063 8305 344 ili mejl na info@academia.rs. Biće nam drago da odgovorimo na tvoja pitanja u vezi sa učenjem jezika.

Academia je jedna od najstarijih i najvećih privatnih škola jezika u Srbiji. Organizujemo kurseve čak 16 stranih jezika u mini ili standardnim grupama, individualno. 

 

[vfb id=47

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *