Besplatne jezičke radionice – kod nas su vrata uvek otvorena

 

Otvorena vrata
Otvorena vrata

Još uvek se pitaš koju školu stranih jezika da upišeš? Pozivamo te da učestvuješ na jednoj ili više besplatnih jezičkih radionica koje organizujemo tokom perioda Otvorenih vrata i uveriš se da je Academia odličan izbor. Kod nas su vrata uvek otvorena.

RADIONICE SE ODRŽAVAJU U PROSTORIJAMA ACADEMIJE U PANČEVU, ZMAJ JOVINA 11.

Pripremili smo čak 16 sjajnih radionica – pored francuskog bontona za početnike i nemačkog za predškolski uzrast, pozivamo te da se oprobaš u kineskoj kaligrafiji, naučiš arapske pozdrave ili red reči u nemačkoj rečenici. Za one koji malo bolje stoje s engleskim, predlažemo How to write an email in English, na primer.

Polaznici koji nakon radionica odluče da upišu neki od kurseva u Academiji dobijaju čak 15% popusta! I ne zaboravi da su radionice potpuno besplatne, ali je neophodno da se prijaviš putem formulara – klikni ovde i popuni prijavu.

Ovo je istovremeno i sjajna prilika da upoznaš Academijine predavače, razgledaš učionice i uslove rada i uveriš se u prijatnu  i stimulativnu atmosferu.

RADIONICE SE ODRŽAVAJU U PROSTORIJAMA ACADEMIJE U PANČEVU, ZMAJ JOVINA 11.

Polaznicima koji nakon radionica upišu neki od kurseva u Academiji poklanjamo čak 15% popusta!

 

U nastavku teksta pročitaj više o planiranim prezentacijama. Sve radionice su besplatne, traju oko 45 ili 60 minuta, imaju ograničen broj učesnika i podrazumevaju praktičan rad i vreme za pitanja i odgovore. Prijava je obavezna i može se izvršiti na ovom linku.

Psihološka radionica za roditelje: Bilingvalna deca i učenje stranih jezika od malih nogu – činjenice i zablude

Utorak, 10. septembar od 18.30h do 19.30h

Tokom radionice koju drži Goran Tomin, diplomirani psiholog psihotarapeut, daćemo odgovor na jedno od najčešćih pitanja koje nam roditelji upućuju, a to je kad deca treba da počnu da uče strane jezike.

Treba li dete da uči strani jezik ako nije još dobro naučilo maternji, da li i kako učenje stranog jezika utiče na detetov govor, da li ga zbunjuju reči drugog jezika, postoje li deca koja lakše ili teže uče jezike, kako pomoći detetu da stekne bogat i snažan rečnik, neka su od tema kojima ćemo se baviti.

Ako ste roditelj malog deteta koje ide u vrtić ili prvi razred osnovne škole, ovo je radionica za vas i mesto gde možete dobiti odgovore na pitanja u vezi sa učenjem jezika. Prijavite se i osigurajte sebi mesto!

FCE/CAE Speaking – STOP Making Mistakes!

Sreda, 11. septembar od 19.45h do 20.45h

Iako traje svega 14 minuta (FCE) ili 15 minuta (CAE), Speaking je verovatno najstresniji deo Cambridge ispita. Kandidati najčešće ne znaju šta da očekuju i kako da se pripreme, i to ih čini nesigurnim – a recipe for disaster.

Na ovoj radionici Academijina profesorka Jasmina Sarić naučiće te kako Novak Đoković može da ti pomogne u Part 3 Speaking-a, koje tri čarobne reči će ti u Part 2 doneti maksimalan broj bodova, zašto većina kandidata potpuno pogrešno shvata Part 4 i još mnogo, mnogo toga.

Ovo je jedna od traženijih radionica, zato se prijavi što pre – klikni ovde i popuni formular. A ukoliko se nakon radionice upišeš na neki od Academijinih pripremnih Kembridž kurseva, poklanjamo ti čak 15% popusta.

Learn English with Songs and Lyrics

Sreda, 11. septembar od 19h do 19.45h

Da je slušanje muzike i pevušenje omiljenih pesama zabavno i da podiže raspoleženje ste znali, a da li znate koliko to može biti korisno?

Nije šala, pevanje pesama na stranom jeziku je odličan metod učenja jezika: prvo, uživate i odlično se provodite, drugo, neprestano ponavljate reči i fraze, treće, usvajate pravilan i prirodan izgovor. Jezik i muzika su u rodbinskoj vezi jer se služe ritmom, tonom, melodijom, dinamikom i pauzama.

Uz Beyonce recimo, i If I Were a Boy spontano usvajate II tip kondicionalnih rečenica, U2 nam olakšava razumevanje vremena Present Perfect u I Still Haven’t Found What I’m Looking for, a za ovu priliku Academijina profesorka nam je pripremila dve numere Ed Sheeran-a i mnoštvo pratećih aktivnosti. Pevajte, učite engleski i uživajte, samo ne zaboravite da se prijavite ovde!

Za sve koji se nakon radionice upišu na Academijin kurs engleskog odobravamo 15% popusta, a ako odabereš još jedan jezik dobijaš dupli popust – čak 30% posto.

Radionice nemačkog jezika za decu: Obst und Gemüse auf Deutsch (5. sep) i Die Tiere auf Deutsch (13. sep)

Četvrtak, 5. septembar i petak, 13. septembar od 18.30h do 19.15h

U vremenu u kojem živimo znanje engleskog jezika je nešto što se podrazumeva i zato se roditelji opredeljuju da svoje dete prvo upišu na engleski jezik. Međutim, popularnost nemačkog jezika sve više raste i shodno tome učenje nemačkog u ranom uzrastu kod dece je ne samo poželjno, već i veoma korisno. Deca u uzrastu od 3 do 10 godina imaju sposobnost da neometano uče dva ili više jezika istovremeno bez poteškoća. Iz ovog razloga ne treba imati predrasude prilikom donošenja odluke da svoje dete upišete pored engleskog i na nemački jezik.

Radionica je namenjena deci od 3 do 10 godina, nije neophodno predznanje nemačkog ali ne smeta ako ga imate. Prijavite se ovde.

.

How to write an email in English

Četvrtak, 5. septembar od 19.45h do 20.45h

Želite da mejlovi koje šaljete odišu samopouzdanjem, da zvuče prirodno i neusiljeno, budu sažeti i jasni?

Engleski nije naš maternji jezik, pa zato čak i način na koji oslovljavate primaoca mejla može biti problematičan. Ali ne brinite – uz malo vežbe i naše savete, pisanje poslovnih mejlova na engleskom podići ćete na profesionalan nivo.

Radionicu vodi Jasmina Sarić, profesor engleskog jezika i biće joj drago da odgovori na sva vaša eventualna pitanja. Pošto je ovo jedna od najpopularnijih tema obavezno se prijavi na ovom linku.

Osnove kineske kaligrafije

Ponedeljak, 2. septembar od 18.30h do 19.15h

Upoznaj se i oprobaj u kaligrafiji, umetnosti lepog pisanja poreklom iz Kine. U tajne kaligrafije uvešće te profesorka kineskog jezika Arabela Bunjevčević, koja kaže da je to najvažnija umetnost istočne Azije i najprefinjenija forma istočnoazijskog slikanja.

Arabela će ti pokazati kako pravilno da držiš četkicu prilkom slikanja, kako bi se životna energija nesmetano prelivala na platno čineći svaki crtež potpisom umetnika i jedinstvenim umetničkim delom. Važan momenat u ispisivanju simbola je  i kako da poštuješ principe Yin i Yang.

Oprobaćeš se u pisanju važnih simbola kineske tradicije i kulture: večnosti, neba, čoveka, zmaja, ljubavi, a za kraj svaki učesnik će naučiti da napiše svoje ime kineskim simbolima.

Radionica je namenjena deci i odraslima, i nije potrebno nikakvo predznanje.

Bonton chez les Francais

Petak, 6. septembar od 18.30h do 19.15h

Bonton ili francuski étiquette predstavlja skup pravila o pristojnom ponašanju u društvu. U osnovi, bonton označava fino ponašanje i lep način izražavanja dobro vaspitanih i obrazovanih ljudi. Nauči osnovne ljubazne fraze i izraze na francuskom i sigurni smo da će ti dobro doći.

Radionica je namenjena deci i odraslima i nije potrebno predznanje francuskog.

Uvod u arapsko pismo 1 i 2

Utorak, 3. septembar od 16.45h do 17.45h i utorak, 10. septembar od 16.45h do 17.45h

Ako se pitaš zašto bi te uopšte interesovao arapski jezik, evo nekoliko razloga: to je peti jezik na svetu po broju govornika, odmah iza mandarinskog, španskog, engleskog i hindu jezika. Čak 313 miliona ljudi govori arapski, a čak i vrlo ograničeno znanje nekih pojmova kao što su pozdravi, reči “hvala” i “molim” mogu ti dobro doći u današnje vreme. Da ne spominjemo poslovne prilike, naročito u polju energije, građevinarstva i nekretnina.

Tokom predavanja naučićeš pozdrave, kao i osnove arapskog pisma. Radionica je namenjena deci i odraslima, i nije potrebno nikakvo predznanje arapskog.

Red reči u nemačkoj rečenici die Wortstellung

Utorak, 3. septembar od 18.30h do 19.30h

Da, znamo, ovakve su otprilike reakcije kad se spomene die Wortstellung. Međutim, nemačka rečenica neće biti bauk kada je mi lepo objasnimo.

Radionica je namenjena svima starijim od 13 godina, a potrebno je osnovno predznanje nemačkog, recimo A1 nivo. Ono što je obavezno je da se unapred prijavite jer je ovo ujedno i naša najpopularnija radionica.

Pored osnovnih pravila sa mnoštvom primera, imaćeš priliku da samostalno sklapaš rečenice i konačno razjasniš sve nedoumice kada je nemačka rečenica u pitanju.

A ukoliko rešiš da upišeš kurs nemačkog posle radionice, odobrićemo ti čak 15% popusta na redovne cene.

Let’s write and read in English

Sreda, 4. septembar od 18.30h do 19.15h

Engleski jezik realno je lak za učenje i današnja deca ga brzo i lako usvajaju, naročito ako gledaju YouTube klipove. Međutim, spelling ili pisanje i čitanje može predstavljati problem za našu decu, jer nisu naviknuti da ima slova koja se čitaju drugačije nego srpska ili se uopšte ne čitaju.

Upravo zbog toga želimo da podelimo s vama naš način rada sa decom i njihovim prvim susretom s engleskim alfabetom i čitanjem na stranom jeziku.

Radionica smo namenski kreirali za decu prvog i drugog razreda osnovne škole, i lakša je ako dete ima neko predznanje engleskog jezika.

Za sve koji se nakon radionice upišu na Academijin kurs engleskog odobravamo 15% popusta, a ako upišete još jedan jezik dobijate dupli popust – čak 30% posto.

IELTS Writing Task 1 – Improve It Immediately (9. sep) i IELTS Speaking Super Methods (4. i 12. sep)

Ponedeljak, 9. septembar i četvrtak, 12. septembar od 19.45h do 20.45h

Spremaš se da polažeš IELTS? Ove radionice pomoći će ti da ne upadneš u zamku i napraviš greške, jer za polaganje IELTS-a nije bitno samo da dobro znaš engleski, već da ispitivačima pružiš ono što traže od tebe.

Naučićeš kako da postigneš maksimalan učinak sa svojim znanjem, upoznaćeš razne strateške tehnike kao i kako da izbegneš taktičke greške. Simuliraćeš ispitne zadatke u zadatom vremenskom roku i nakon svakog dobiti feedback sa analizom svojih jakih i slabih strana.

Potreban nivo znanja englekog jezika: B1 i viši. Trajanje radionice: 60 minuta.

Super Cool Games for Learning English

Četvrtak, 12 septembar od 18.30h do 19.15h

Dosta ti je bubanja, učenja za stolom, domaćih zadataka i jednoličnih vežbanja gramatike i vokabulara? I nama!

Zato su časovi u Academiji uvek veseli i zabavni, jer se tako bolje i lepše pamti. Da ne pričamo u prazno, dođi i uveri se.

Potrebno je da poneseš osmeh i dobro raspoloženje, a za ostalo će se pobrinuti profesorka Brana.

A ukoliko posle radionice rešiš da se upišeš na kurs engleskog, poklanjamo ti 15% popusta; za drugi upisani jezika dajemo ti dupli popust, čak 30%.

Radionica je namenjena deci od 7 do 11 godina. Obavezno se prijavi na ovom linku da obezbediš sebi mesto. Čekamo te u četvrtak, 12. septembra u 18.30h!

Prijava za besplatnu jezičku radionicu

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *