Noć kostimiranih veštica, pirata i princeza u Academiji

11Da se protekle nedelje slučajni i neobavešteni prolaznik zatekao u Academiji, sigurno bi mislio da je zalutao na karipski karneval, ili da se nalazi u bekstejdžu brodvejskog mjuzikl hola… Zašto to kažemo? Zato što je poslednjeg dana oktobra u Academiji sve vrvelo od kostimiranih princeza, Supermena, okrvavljenih vampira, veselih zombija i duhova, a našlo se tu i kauboja, poljskih strašila, pirata, cigančica-proročica, klovnova, likova iz SciFi dela, srednjovekovnih vitezova, a bogami i poneki meda i zeka… Opšte veselje i razdraganost dodatno su podstakli slatkiši koje su tog dana predavači i uprava škole nesebično delili na časovima.

Pokazana kreativnost i maštovitost kostimiranih polaznika Academije ove godine zaista je premašila sva očekivanja, pa je žiri u sastavu Svetlana Dragićević, slikarka i dizajnerka, Arabela Bunjevčević, menadžerka škole, i Jasmina Sarić, vlasnica Academije, imao zaista težak zadatak da odabere tri najuspelija kostima. Uz napomenu da su sve maske i kostimi izuzetno uspeli, da su svi učesnici nesebično nagrađivani slatkišima, i veliko zadovoljstvo žirija što je cilj maskiranja – a to je podsticanje kreativnosti kod mladih i upoznavanje kulture zemalja čiji se jezik uči – u potpunosti postignut, proglašeni su i pobednici: prvo mesto i rečnik engleskog jezika osvojila je Mila Matić u kostimu strašila, a druge dve nagrade, romani za mlade na engleskom jeziku, pripale su Martinu Goraniću i Anastasiji Spasić. Posebnu pohvalu žiri je uputio profesorki Bobi Gligorić za izuzetno uspelu masku.

U duhu demokratije koju u Academiji razvijamo i tražimo da se čuje vox populi, već tradicionalno dodeljuje se i nagrada publike. To je slatki paket koji dobija maska sa najviše „lajkova“ na Academijinoj Fejsbuk stranici. U trenutku kad je završeno glasanje (ponedeljak, 4.novembar u 23.59h), dve maske imale su gotovo izjednačen broj glasova: Natalija Tasić i Nevena Hristov, i Ana Radosavljević. Stoga je uprava škole donela odluku da ove godine napravi izuzetak i da duplira nagradni fond, tako da obe maske dobiju po slatki paket.

Još jednom čestitamo svim učesnicima na pokazanoj mašti i uspelim kostimima!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *