Jesen u 6 najlepših parkova sveta

 

Jesen

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”73″ gal_title=”Jesen u 6 svetskih parkova”]

PARIZ Tuileries

Šetnja parkom Tuileries u srcu Pariza šetnja je kroz istoriju Pariza i obavezna za svakog posetioca francuske prestonice: ovaj tradicionalni francuski park i palatu izgradila je Katarina Mediči u 16. veku, želeći da se iseli iz Luvra. Palata je spaljena tokom Francuske buržoaske revolucije ali je park sa renesansim vrtovima, fontanama i lavirintom preživeo i danas predstavlja jednu od najpopularnijih pariskih promenada.

Pariz

Zašto biste bili samo turista u Parizu? Naučite francuski ili usavršite engleski u školi stranih jezika i komunikacija Academia gde se kursevi jezika organizuju već 18 godina a zatim upišite studije na Sorboni ili nekom drugom univerzitetu i živite francusku svakodnevnicu. Šta vas tamo čeka pročitajte u članku Kako je studirati na Sorboni/u Parizu? na sajtu Kakonamaster.com.

 

ŠANGAJ Fušing park

U modernom i futurističkom Šangaju šetnja Fušing parkom transportuje nas u kolonijalno doba sa svojim raskošnim vilama u senci starih platana. Nemojte se začuditi ako šetajući parkom naiđete na bake u pižami kako iz sveg glasa pevaju arije iz kineskih opera, ili muškarce u maoističkim odelima koji su izveli svoje kućne ljubimce – ptice u kavezima – u šetnju. Tu u blizini parka nalazi se bivša rezidencija Sun Jat-Sena, osnivača moderne Kine. Njegova kuća sa originalnim nameštajem i knjigama otvorena je za posete i podseća nas na vreme kada je Šangaj tek počeo da se razvija. Okolne avenije oivičene su elegantnim zgradama i zajedno sa uličnim prodavcima hrane i opranim vešom na štriku prava su slika šangajske svakodnevnice.

Kina ili neka druga moderna azijska država možda nije vaš prvi izbor kao destinacija za master ili doktorske studije; ali ako malo bolje razmislite, videćete da su prednosti takve odluke brojne. Prema informacijama na sajtu Kakonamaster.com Kina odobrava pune stipendije za postdiplomce a deo prijavnog procesa obavlja se u lokalnim ambasadama. Usavršite svoj engleski i naučite osnove kineskog: programi engleskog i kineskog jezika za postdiplomce vrlo su popularni u školi stranih jezika Academia koja ih već 18 godina s uspehom organizuje.

Da li vam se dopada članak? Podelite ga sa prijateljima na Fejsbuku ili Tviteru jer im može biti od koristi.

 

BEOGRAD Košutnjak

Park-šuma i gradsko izletište Košutnjak prostire se na površini od čak 330 hektara, a gusto listopadno i četinarsko drveće ispresecano je mnogobrojnim stazama.

Veruje se da je Košutnjak dobio ime po košutama kojih je nekad tu bilo. Sve do 1903. godine Košutnjak je bio dvorsko lovište porodice Obrenović, a potom je otvoren i za građane. Ukoliko ste sportski tip, uživaćete u trčanju, na nekom od mnogobrojnih sportskih terena, bazenu ili zimi na ski stazi. U podnožju brda gde je nekad bilo lovište kraljevske porodice Obrenović nalazi se izvor Hajdučka česma.

Kosutnjak

Poznato da je Srbi obožavaju strance koji znaju bar nekoliko srpskih rečenica; savladajte osnove srpskog jezika sa iskusnim profesorima u Academiji. Preporučujemo vam online časove 1:1, a kako izgleda nastava pogledajte na ovom snimku.

 

BERLIN Tiergarten

Za obilazak ovog ogromnog parka u srcu Berlina odvojite ceo jedan dan – trebaće vam jer Tiergarten je jedan od najvećih i najpopularnijih berlinskih parkova. Naročito je lep u jesen, izvanredan za šetnju, uživanje u svežem vazduhu, vožnju biciklom ili džogiranje.

Ne dozvolite da vam neznanje nemačkog jezika pokvari uživanje u lepotama Berlina – progovorite nemački jer vam taj jezik može obezbediti dobro plaćen posao, naročito u medicinskoj struci. Kurs nemačkog jezika za medicinare jedan je od najpopularnijih u Academiji, a više informacija potražite ovde.

 

NJUJORK Central Park

“Jesen u Njujorku / Zašto je tako privlačna?” pita Frenk Sinatra u svojoj istoimenoj čuvenoj pesmi. Znaćete odgovor na Sinatrino pitanje ako doživite jesen u Central parku. Ovaj simbol Njujorka prvi je javni park u Sjedinjenim Državama, a otvoren je davne 1858. godine. Nalazi se u blizini čuvene Pete avenije pa predstavlja zgodno mesto za predah posle razgledanja ili šopinga.

central_park

Razgledanje Njujorka mnogo je prijatnije ako govorite engleski. Dovedite svoje znanje engleskog jezika na konverzacijski nivo – upišite kurs u standardnoj ili mini grupi u Academiji, ili se opredelite za individualne online časove 1:1 i učite iz udobnosti svog doma.

Ukoliko ste student u Srbiji, možete aplicirati za program studentske razmene Global UGRAD – saznajte više o uslovima na sajtu kakonamaster.com.

 

SANKT PETERSBURG Tavričeski park

Zbog zasluga domovini, ruska carica Katarina Velika nagradila je generala Grigorija Potemkina titulom kneza Tavričeskog, i poklonila mu je zemlju na kojoj je kasnije izgrađen park. Nazvan Tavričeski po general Potemkinu, ovaj park je omiljeno mesto stanovnika Petersburga za klizanje na zaleđenim jezerima. U parku se nalazi i raskošna Potemkinova palata.

Sankt peter

Neka od najlepših svetskih književnih dela napisana su na ruskom jeziku – da spomenemo samo Puškina, Toljstoja i Jesenjina a mnogo ih je više. Zašto ih ne biste čitali u originalu? I ne samo to – znanje ruskog jezika otvoriće vam mnoge poslovne mogućnosti. Pohađajte kurs ruskog jezika u mini grupi a za brže napredovanje preporučujemo vam individualne časove 1:1 sa profesorom ruskog. Časove možete pohađati u Academiji ili online, a termine i intenzitet nastave određujete sami.

Da li vam se dopada članak? Podelite ga sa prijateljima na Fejsbuku ili Tviteru jer im može biti od koristi.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *