Uči jezike besplatno

Engleski članovi - A/An, The ili ništa?

Savladaj upotrebu engleskih članova u ovoj lekciji i shvati njihovo značenje. Samim tim njihova upotreba postaje jasna i logična.  Naučićemo te kad se koristi…

Kako započeti mejl na engleskom (video)

Započni mejl na pravi način i odmah ostavi dobar utisak. Mejlovi imaju moć da te predstave u dobrom ili lošem svetlu, a ovde saznaj sve o email pravilima.

Die Farben auf Deutsch - boje na nemackom/

Video lekcija sa osnovnim bojama na nemačkom, nakon koje sledi test i vežba provere. Naročito zgodna za decu i odrasle polaznike na početnom nivou.

Mađarski: osnovne reči i laka konverzacija

Ako planiraš da putuješ u Mađarsku ili da apliciraš za mađarsko državljanstvo, donosimo ti najvažnije reči i izraze za početak. Savladaj osnovnu konverzaciju u ovoj lekciji.

Serbian for Foreigners - Serbian Greetings (video)

If you are a foreigner in Serbia it could be worth your while to master a few phrases – we Serbs get a big kick out of a foreigner speaking Serbian. Suitable for beginners.

Engleski: Novac i finansije (video)

Video dijalog i vežbe kroz koje učiš terminologiju finansija i budžetiranja. Idealno za bankare, menadžere, računovođe i HR stručnjake. Nivo B2-C1.

Red reči u nemačkoj rečenici (video)

Nemačka rečenica funkcioniše po strogo utvrđenim pravilima, a koja su to pravila saznaj u Aleksandrinom predavanju. Posle odslušane lekcije uradi test u dnu stranice da proveriš koliko si naučio.

They're, Their ili There?

Da li i tebe boli glava od They’re, Their i There? Do grešaka u pisanju dolazi zato što se sve tri reči isto izgovaraju, mada je njihovo značenje različito. Pročitaj jasno objašnjenje i uradi test na kraju teksta.

Španski: SER ili ESTAR ?(video)

Na temu španskih glagola SER i ESTAR napisane su čitave knjige. Oba u prevodu znače “biti”, pa odabrati kad koji upotrebiti može biti pravi izazov. Posle odgledane lekcije uradi test da proveriš svoje špansko “biti”.